GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteenbrand Voorburg?

Wij voorkomen een potentiële schoorsteenbrand!

Schoorsteenbrand Voorburg

Schoorsteenbrand Voorburg? Een schoorsteenbrand in Voorburg? Dit type brand brengt niet alleen aanzienlijke schade met zich mee maar vormt ook een serieuze bedreiging voor uw welzijn.

Op deze pagina belichten we de kenmerken van een schoorsteenbrand en geven we advies over hoe te handelen als u met zo’n situatie te maken krijgt.

Als u zich zorgen maakt over de kans op een schoorsteenbrand in uw woning, is het verstandig om een consult te plannen. Hiermee kunnen gevaarlijke scenario’s tijdig geïdentificeerd en aangepakt worden.

Heeft u interesse om preventieve maatregelen te treffen tegen schoorsteenbranden? Neem dan contact met ons op via 070 204 31 08. Wij helpen u graag om een Schoorsteenbrand Voorburg te vermijden.

Schoorsteenveger Voorburg

Om uw open haard of kachel veilig te gebruiken, is het essentieel dat uw schoorsteen schoon en vrij van obstructies is. Dit bereikt u door regelmatig onderhoud en reiniging.

Een goed onderhouden schoorsteen vermindert het risico op brand aanzienlijk, vooral als u regelmatig stookt. Voor hen die hun haard of kachel continu gebruiken, adviseren we minstens twee schoonmaakbeurten per jaar. Voor incidentele stokers is een jaarlijkse reiniging meestal voldoende.

Bent u van plan uw schoorsteen een onderhoudsbeurt te geven? Aarzel niet en schakel de experts van Schoorsteenveger Voorburg in via 070 204 31 08.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand?

Diverse factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan van een brand in uw schoorsteen. Foute bouwtechnieken verhogen de kans op schoorsteenbranden. Denk hierbij aan een schoorsteen met een onjuiste grootte van het rookkanaal.

Een te breed rookkanaal zorgt voor een slechte afzuiging waardoor rookgassen zich ophopen in de schoorsteen. Wanneer deze gassen afkoelen, vormen ze een laag creosoot. Bij een te smal kanaal krijgen rookgassen minder doorgang. Een bestaande creosootlaag kan gemakkelijk ontbranden in zulke omstandigheden.

Vaak zien we dat schoorsteenbranden ontstaan wanneer ontvlambare materialen in het rookkanaal ontbranden, zoals vogelnesten, bladeren of andere ongewenste objecten.

Ophoping van verbrandingsresten aan de binnenkant van het rookkanaal kan ook brand veroorzaken, vooral bij kachels die werken op kolen of mazout (stookolie).

Bij kachels die op gas werken, is het risico op brand veel kleiner vanwege de minimale vervuiling in het rookkanaal.

Om schoorsteenbrand te vermijden, staan wij klaar om u te adviseren. Neem contact op met Schoorsteenveger Voorburg via 070 204 31 08.

Hoe herkent u een schoorsteenbrand?

Een schoorsteenbrand is niet alleen onaangenaam, maar ook potentieel levensbedreigend. Snel ingrijpen is daarom essentieel. Hoe kunt u de tekenen van een schoorsteenbrand tijdig herkennen?

Enkele duidelijke indicatoren zijn onder meer een plotselinge en hevige rookontwikkeling die zowel van de schoorsteen als binnenshuis kan komen.

Bovendien gaat een schoorsteenbrand vaak samen met een luid gierend of fluitend geluid vanwege de zuurstoftoevoer naar de brand. Een doordringende roet- of brandgeur duidt vaak ook op een schoorsteenbrand.

Als u vermoedt dat u gevaar loopt op een schoorsteenbrand, is het cruciaal om direct te handelen en verdere schade te minimaliseren.

Om het risico op een schoorsteenbrand te verkleinen, is het raadzaam om uw schoorsteen regelmatig te laten onderhouden. Voor een afspraak kunt u ons bereiken via 070 204 31 08.

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?

Confrontatie met een schoorsteenbrand vereist onmiddellijke en doordachte actie om schade te minimaliseren. Aarzel niet en kom direct in beweging.

Zodra u merkt dat er brand in uw schoorsteen is, schakel direct de hulpdiensten in door 112 te bellen. Daarna sluit u de schoorsteenklep en probeert u de zuurstoftoevoer zo veel mogelijk te beperken.

In afwachting van de brandweer, overweeg dan om het vuur met zand of zout te blussen. Gebruik echter nooit water, omdat de snelle verdamping kan leiden tot een explosieve reactie, wat schade aan de rookkanalen kan veroorzaken.

Eens de vlammen gedoofd zijn, open dan deuren en ramen om frisse lucht binnen te laten.

Hoe voorkomt u een schoorsteenbrand?

Niemand wil een schoorsteenbrand ervaren. Door zorgvuldig onderhoud kan de waarschijnlijkheid van zo’n brand drastisch verminderen. Immers, een goed verzorgde schoorsteen kan niet makkelijk vlam vatten!

Zorg ervoor dat uw schoorsteen ten minste één of twee keer per jaar geveegd wordt door een gekwalificeerde schoorsteenveger. Naast het reinigen van de schoorsteen, zal hij ook mogelijke defecten controleren, zoals barsten of lekkages.

Echter, zelfs met regulier onderhoud is het risico op een schoorsteenbrand nooit volledig uitgesloten. Daarom enkele preventieve tips:

 • Laat de schoorsteen periodiek schoonmaken.
 • Kies altijd voor de juiste brandstof, passend bij uw haard of kachel.
 • Garandeer goede ventilatie in en rond de schoorsteen.
 • Vermijd stoken tijdens windstille of mistige dagen.
 • Behoud een aslaag van ongeveer 3 centimeter in de aslade.
 • Gebruik enkel aanmaakblokjes of -hout voor het ontsteken van uw kachel.
 • Laat nooit een brandend vuur onbeheerd achter.

Een regelmatig gereinigde schoorsteen minimaliseert het risico op brand. Wens je jouw schoorsteen te laten vegen? Contacteer Schoorsteenveger Voorburg op 070 204 31 08.

Onverzekerd bij een schoorsteenbrand

Het is cruciaal voor uw verzekering dat uw schoorsteen periodiek wordt gereinigd. Bij brand in een slecht onderhouden schoorsteen kan het zijn dat de verzekering niet of slechts gedeeltelijk uitkeert.

Als u uw schoorsteen niet op regelmatige basis laat reinigen, kan dit door verzekeraars gezien worden als nalatig onderhoud. Mocht er in zo’n geval brand ontstaan, dan bestaat de kans dat de schade niet gedekt wordt.

Hoewel het niet wettelijk verplicht is, adviseert het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu sinds 1992 om de schoorsteen ten minste één keer per jaar te reinigen.

Voor een gedekte verzekering is het raadzaam uw schoorsteen jaarlijks te laten reinigen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen via 070 204 31 08.

Een schoorsteenveger inschakelen?

Voor een veilige werking van uw haard of kachel is het essentieel om de schoorsteen te laten reinigen door een gekwalificeerde schoorsteenveger.

Door een expert in te schakelen voor het reinigen van uw schoorsteen, garandeert u dat de reiniging grondig en correct gebeurt. Een geschoolde schoorsteenveger zal tevens snel opmerken als er vroegtijdige problemen ontstaan in uw schoorsteen of rookkanaal.

Interesse in het inschakelen van een schoorsteenveger? Neem gerust contact op met Schoorsteenveger Voorburg via 070 204 31 08.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Voorburg? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Voorburg.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Voorburg.

Werkwijze Schoorsteenveger Voorburg

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Voorburg via 070 204 31 08. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Voorburg op 070 204 31 08.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Voorburg via 070 204 31 08.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Voorburg via 070 204 31 08.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Voorburg

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Voorburg heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Voorburg

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Voorburg

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Voorburg nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Voorburg

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Voorburg mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Voorburg

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button